Kan een rail verbogen worden?

De meeste van onze rails kunnen naar wens verbogen worden. Voor elke afgeronde muur, nis of gordijnkast bestaat er wel een oplossing. Naast eenvoudige verbuigingen, zoals retours naar de muur, zijn ook speciale verbuigingen zoals een ellips of een cirkel mogelijk. Op welke manier een rail verbogen kan worden, vindt u terug in de cataloguspagina’s van de desbetreffende rail.

Hoe kan ik de raamdecoratie van moeilijk bereikbare ramen bedienen?

Met een koordbediende rail kan u hoge gordijnen eenvoudig openen en sluiten.  Voor moeilijk bereikbare of zeer zware gordijnen biedt een elektrisch systeem de beste oplossing.

Kan ik ook schilderijen ophangen met een rail?

Schilderijen kan u op een elegante manier bevestigen aan een schilderijrail. Er bestaan verschillende type ophanghaken die u aan de rail kan bevestigen naargelang het gewicht van het schilderij.  U kan de ophanghaken eenvoudig toevoegen of verwijderen zonder de rail te moeten demonteren.  Een schilderijrail laat u toe om uw schilderijen of foto’s regelmatig te vervangen zonder steeds gaten te moeten boren in de muur.

Bestaat er een raamdecoratie voor mijn wintertuin/veranda/koepelraam?

U kan raamdecoratie voorzien voor uw wintertuin door gebruik te maken van onze optreksystemen 620 of 7400 B2. Deze systemen kunnen zowel op de dag als in de dag geplaatst worden.  Of u kan kiezen voor een elektrische rail die zelfs volledig horizontaal geplaatst kan worden.

U heeft de keuze tussen zijgeleiding via staalkabel of door middel van zijprofielen.

Kan ik een vouwgordijn op een raamvleugel of deur monteren?

Ja dat kan, door gebruik te maken van speciale montagesteunen die u, zonder dat u moet boren, op een raamvleugel of deur kan monteren

Kan ik een optreksysteem plaatsen bij een schuin of afgerond raam?

Ons 7400-systeem leent zich perfect voor deze situatie. Deze koordbediende techniek kan doorlopend verbogen worden of voorzien van een kantelbare rem voor schuine plaatsing.

Kan ik het vouwgordijn voor mijn schuifdeur verschuiven?

U kan er voor kiezen om uw vouwgordijn in een breedspoor gordijnrail te hangen, zodat u het makkelijk kan verschuiven. (Niet geschikt voor de  201 – 207  en 214-rail.)

Wat is het maximum aantal panelen in een paneltrack?

Het aantal panelen in een paneltrack kan vrij bepaald worden. Wel dient u er rekening mee te houden dat extra panelen zal resulteren in extra kanalen. Om een goed hanggedrag van de stof te garanderen adviseert Decoline panelen met een breedte van 60cm tot 100cm.

Waarom kies ik voor een batterijsysteem?

Als u een gordijn wenst te installeren op een plaats waar geen stroomvoorziening in de buurt is, kan u opteren voor een batterijsysteem. Dankzij de heroplaadbare batterijen kan u genieten van een eindeloos gebruikscomfort.

Hoe kies ik het juiste type elektrisch vouwgordijn?

Ieder elektrisch vouwgordijn heeft specifieke functies en kwaliteiten. Ze verschillen op gebied van optrekgewicht, vermogen van de motor, aansluit- en bedieningsmogelijkheden, … U laat zich best adviseren door één van onze verdelers.

Hoe krijg ik mooi golvende plooien in mijn gordijnen?

Een wave-gordijn wordt gecreëerd door het gebruik van glijders die met een koord verbonden worden. De glijders blijven altijd op dezelfde afstand van elkaar, waardoor er mooie symmetrische golven ontstaan. Een wave-gordijn kan zowel op een rail als met zeilringen aan een roede gemonteerd worden.

Hoe bepaal ik de breedte en hoogte van mijn gordijnen?

HOE DE BREEDTE VAN HET GORDIJN BEPALEN
De breedtemaat van het gordijn wordt bepaald door de breedte van de rail of roede. Indien de gordijnen ‘op de dag’ gemonteerd worden, adviseren wij om aan weerszijden van het raam minimaal 20 cm extra breedte te rekenen.
HOE DE HOOGTE VAN HET GORDIJN BEPALEN
Vrijhangende gordijnen met ringen: meet vanaf de onderkant van de ringen (de roede en ringen blijven zichtbaar).
Zeilringen op roede: meet vanaf de bovenkant van de roede +3 cm extra voor de bovenkant van het gordijn.
Gordijn op roederails: meet vanaf de onderkant van de rail -0,5 cm (de roederail blijft zichtbaar).
WAVE confectie: meet vanaf de onderkant van de rail -0,5 cm (de rail blijft zichtbaar).
Voor gordijnen boven een vensterbank adviseren wij u 1cm af te trekken van de hoogtemaat. Voor gordijnen boven de vloer adviseren wij u minimaal 1,5 cm tot 2 cm af te trekken van de hoogtemaat.
Indien u zowel vitrage als gordijnen bestelt, is het advies de vitrage 1 cm korter te bestellen dan de gordijnen.