Hoe kies ik het juiste type elektrisch vouwgordijn?

Ieder elektrisch vouwgordijn heeft specifieke functies en kwaliteiten. Ze verschillen op gebied van optrekgewicht, vermogen van de motor, aansluit- en bedieningsmogelijkheden, … U laat zich best adviseren door één van onze verdelers.

Waarom kies ik voor een batterijsysteem?
Als u een gordijn wenst te installeren op een plaats waar geen stroomvoorziening in de buurt is, kan u opteren voor een batterijsysteem. Dankzij de heroplaadbare batterijen kan u genieten van een eindeloos gebruikscomfort.
Kan ik het vouwgordijn voor mijn schuifdeur verschuiven?
U kan er voor kiezen om uw vouwgordijn in een breedspoor gordijnrail te hangen, zodat u het makkelijk kan verschuiven. (Niet geschikt voor de  201 – 207  en 214-rail.)
Kan ik een optreksysteem plaatsen bij een schuin of afgerond raam?

Ons 7400-systeem leent zich perfect voor deze situatie. Deze koordbediende techniek kan doorlopend verbogen worden of voorzien van een kantelbare rem voor schuine plaatsing.

Kan ik een vouwgordijn op een raamvleugel of deur monteren?
Ja dat kan, door gebruik te maken van speciale montagesteunen die u, zonder dat u moet boren, op een raamvleugel of deur kan monteren
Bestaat er een raamdecoratie voor mijn wintertuin/veranda/koepelraam?
Vouwgordijnen - Tundra

U kan raamdecoratie voorzien voor uw wintertuin door gebruik te maken van onze optreksystemen 620 of 7400 B2. Deze systemen kunnen zowel op de dag als in de dag geplaatst worden.  Of u kan kiezen voor een elektrische rail die zelfs volledig horizontaal geplaatst kan worden.

U heeft de keuze tussen zijgeleiding via staalkabel of door middel van zijprofielen.

Hoe kan ik de raamdecoratie van moeilijk bereikbare ramen bedienen?

Met een koordbediende rail kan u hoge gordijnen eenvoudig openen en sluiten.  Voor moeilijk bereikbare of zeer zware gordijnen biedt een elektrisch systeem de beste oplossing.

Hoe kan ik mijn gordijnen onderhouden?
wasvoorschriften_small
label_wasvoorschriften

Vouwgordijnen zijn gemakkelijk in onderhoud.
De meeste gordijnen mogen in de wasmachine.

Gordijnen wassen... hoe begin je er aan?
Bij Creating Moments raden we aan om je gordijnen naar de stomerij te brengen voor een beter resultaat. Onze confecties bevatten steeds een waslabel voor als je toch zelf aan de slag wil.

Enkele tips:

 • Koordjes van vouwgordijnen kunnen mee gewassen worden.
 • Stop de wasmachine niet te vol (maximum twee derde).
 • Gebruik wasmiddel voor fijn textiel of speciaal gordijnwasmiddel, zonder bleekmiddel.
 • Respecteer de maximum aangegeven temperaturen.
 • Haal de gordijnen meteen uit de machine en hang ze nat op.

En verder:

 • Was de gordijnen niet te snel. Buiten laten verluchten en uitkloppen is vaak al voldoende.
 • Wees voorzichtig met het strijkijzer. De warmte kan vervorming veroorzaken. Als je gordijnen nat ophangt, zakken de kreuken er na een tijdje vanzelf uit.
 • Stoffen met natuurlijke grondstoffen zijn gevoeliger aan krimpen dan synthetische stoffen.
 • Gevoerde gordijnen wast u beter niet zelf.

Voor vlekken in gordijnen en stoffen raden we SASSI aan. Een goed product  dat (vet-)vlekken verwijdert zonder sporen achter te laten.

Hoe bepaal ik de breedte en hoogte van mijn gordijnen?

HOE DE BREEDTE VAN HET GORDIJN BEPALEN

De breedtemaat van het gordijn wordt bepaald door de breedte van de rail of roede. Indien de gordijnen ‘op de dag’ gemonteerd worden, adviseren wij u om aan weerszijden van het raam minimaal 20 cm extra breedte te rekenen.

Indien u werkt met een elektrische rail, dient er rekening gehouden te worden met de motor en is er extra stof nodig om deze te kunnen bedekken.

HOE DE HOOGTE VAN HET GORDIJN BEPALEN

 • Vrijhangende gordijnen met ringen: meet vanaf de onderkant van de ringen (de roede en ringen blijven zichtbaar).
 • Zeilringen op roede: meet vanaf de bovenkant van de roede +3 cm extra voor de bovenkant van het gordijn.
 • Gordijn op roederails: meet vanaf de onderkant van de rail -0,5 cm (de roederail blijft zichtbaar).
 • WAVE confectie: meet vanaf de onderkant van de rail -0,5 cm (de rail blijft zichtbaar).

Voor gordijnen boven een vensterbank adviseren wij u 1cm af te trekken van de hoogtemaat. Voor gordijnen boven de vloer adviseren wij u minimaal 1,5 cm tot 2 cm af te trekken van de hoogtemaat.

Indien u zowel vitrage als gordijnen bestelt, is het advies de vitrage 1 cm korter te bestellen dan de gordijnen.

Hoe krijg ik mooi golvende plooien in mijn gordijnen?

Een wave-gordijn wordt gecreëerd door het gebruik van glijders die met een koord verbonden worden. De glijders blijven altijd op dezelfde afstand van elkaar, waardoor er mooie symmetrische golven ontstaan. Een wave-gordijn kan zowel op een rail als met zeilringen aan een roede gemonteerd worden.

Kan een rail verbogen worden?
Wave Verbuiging Klein

De meeste van onze rails kunnen naar wens verbogen worden. Voor elke afgeronde muur, nis of gordijnkast bestaat er wel een oplossing. Naast eenvoudige verbuigingen, zoals retours naar de muur, zijn ook speciale verbuigingen zoals een ellips of een cirkel mogelijk. Op welke manier een rail verbogen kan worden, vindt u terug in de cataloguspagina’s van de desbetreffende rail.

Mesh-stoffen... hoe verwerken?
#Mesh-stoffen Aangelockte looddraad Bij mesh-stoffen is het aanlocken van een looddraad niet aanbevolen door de open structuur van de stof.  De draadjes van de stof springen tussen de looddraad uit waardoor het al snel lijkt alsof deze niet netjes aangezet werd.  Dit is eigen is bij open geweven structuren.  Het is dus beter om te werken met een onderzoom. Voering Opgepast bij het voeren van mesh-stoffen.  Deze stoffen zijn zeer fragiel en hebben meestal een grote rek.  Deze eigenschappen komen nog sterker naar boven wanneer de gordijnen gevoerd worden.  Zeker bij een vaste voering zal dat snel tot uiting komen onderaan het gordijn waardoor dit er niet netjes uitziet.  Het is beter is om te kiezen voor een losse voering en deze op bepaalde plaatsen met ‘trenskes’ vast te zetten
Kan ik ook schilderijen ophangen met een rail?
Artiteq Decoline Schilderijrail 1

Schilderijen kan u op een elegante manier bevestigen aan een schilderijrail. Er bestaan verschillende type ophanghaken die u aan de rail kan bevestigen naargelang het gewicht van het schilderij.  U kan de ophanghaken eenvoudig toevoegen of verwijderen zonder de rail te moeten demonteren.  Een schilderijrail laat u toe om uw schilderijen of foto’s regelmatig te vervangen zonder steeds gaten te moeten boren in de muur.